free one page web templates

Actueel

Hier leest u het laatste nieuws omtrent de Tielsche Kermiskoek.

Le Voila

Le Voilà - Een grote hit!
02 november 2023

De moderne variant van de Tielsche Kermiskoek, Le Voilà, is een succes. De combinatie van een kleine kermiskoek met een flesje eetbare parfum is in korte tijd populair geworden bij zowel inwoners van Tiel als toeristen.

De koek is verkrijgbaar bij bakkerij Van Ooijen in Tiel. De makers van Le Voila! zijn tevreden met het succes. Ze hopen dat de nieuwe variant de Tielsche Kermiskoek voor een breder publiek toegankelijk maakt.

Mobirise
Tielse Kermiskoek

 Tielsche Kermiskoek nu als ‘le Voilà’
10 oktober 2023

De oude Tielsche Kermiskoek heeft een moderne variant gekregen; 'le Voilà'. Mensen die een koek met veel honing te zwaar of te groot vinden, kunnen nu kiezen voor een moderne uitvoering. Deze is tot stand gekomen in het kader van de samenwerking die Tielse hofleveranciers hebben met kunstenaars in het project ‘Hommage Hofleverancier’. De nieuwe variant is een kleine uitvoering van de koek met een flesje ‘eetbare parfum’. De combinatie heet ‘le Voilà’.

Mobirise
Streken van Boven

Kermiskoek op TV!
4 december 2021

Een derde van al het fruit in ons land komt uit de Betuwe. Je mag wel zeggen dat de Betuwe onze fruittuin is. Met Flipje op het dak van haar auto bezoekt Yvette in haar programma 'De Streken van Van Boven' een paar unieke Betuwse adressen om ingrediënten te verzamelen voor nieuwe, fruitige en superfeestelijke streekgerechten, waarin de hele Betuwe te proeven is.

Zo bezoekt Yvette Bakkerij Van Ooijen om kennis te maken met de Kermiskoek. Vervolgens gebruikt ze de kermiskoek in haar gerecht...

Bekijk de volledige aflevering HIER

Mobirise
Tielse Kermiskoek

Koekveiling steunt Neeltje Jantje
10 oktober 2019

Tijdens de tweede editie van de Tielse Kermiskoek veiling is € 525,- opgehaald voor Stichting Neeltje Jantje. De veiling vond plaats tijdens Open Monumentendag op de bovenruimte van de Bellevue in Tiel. De opbrengst zal worden gebruikt voor onderhoud van de Neeltje Jantje, één van de laatst varende Waalschokkers.

Mobirise
NeeltjeJantje

Goede doel tweede editie Koekveiling NeeltjeJantje
23 augustus 2019

Op zondag 15 september 2019 organiseert Stichting Behoud Traditie van de Tielsche Kermiskoek een Koekveiling van de eerste koek in XXL formaat. Dit jaar wordt de opbrengst geschonken aan de Stichting behoud de NeeltjeJantje, de laatst varende Waalschokker. 


Mobirise
AED Bron de Tielenaar

Koekveiling levert defribilatorkast op
1 juli 2019

Tiel is een defribilatorkast rijker! Als resultaat van de eerste Koekveiling die afgelopen jaar tijdens Nationale Monumentendag is georganiseerd, is er een nieuwe defribilator geplaatst bij de Albert Heijn in Tiel. In samenwerking met een inzamelingsactie van de Albert Heijn hebben we HeartSafe Tiel een nieuwe kast (á €1.850,-) kunnen schenken. Wij zijn natuurlijk ontzettend trots dat de eerste editie heeft geleid tot een veiliger Tiel.

We kijken uit naar de tweede editie van de Koekveiling 15 september 2019.

Mobirise
Historische afbeeldingen bakkerij Foto Jan Bouwhuis


Historische afbeeldingen Kermiskoek op bakkerij
27 oktober 2018

Oude tijden worden herleeft aan de Tolhuiswal in Tiel na plaatsing van een aantal historische afbeeldingen. Als onderdeel van een initiatief van Waardevol Tiel en Hart van Tiel zijn afgelopen zomer meerdere steegjes in Tiel opgeknapt. Dit was voor Gerard en Magda van Ooijen aanleiding ook de 'steeg' naast hun bakkerij op te knappen. 

Het resultaat mag er wezen: er prijken nu vijf foto's uit 1904 waarin Bakkerij G. van Ooijen in de toenmalige staat te zien is. Wat leuk is voor onze stichting is dat op twee panelen de verkoop van de Tielsche Kermiskoek wordt afgebeeld.

(bron: De Tielenaar)

Mobirise
Goed doel Kermiskoek veiling

Eerste Koekveiling groot succes!
17 september 2018

De eerste veiling van de Tielsche kermiskoek van XXL formaat was een groot succes! Bij de veiling werd de eerste Tielsche kermiskoek van de nieuwe oogst rogge en honing geveild voor een goed doel, namelijk stichting HeartSafe Tiel. Het evenement werd geopend door burgemeester Beenakker en de veiling werd geleid door Henk Driessen.

In een volgepakt Kantongerecht bracht de kermiskoek €550,- op. Daarnaast heeft de verkoop van een gelimiteerde oplage van het eerste baksel kermiskoek er voor gezorgd dat in totaal meer dan €900,- aan HeartSafe Tiel is gedoneerd! Dit bedrag zal besteed worden aan het versterken van het AED netwerk in Tiel. Wij zijn verheugd over het enthousiasme over de veiling en de hoge getalen bezoekers. 

Graag willen wij de organisatie van Open Monumentendag bedanken, met wie wij samen de dag georganiseerd hebben. Daarnaast grote dank naar de sponsoren van de veiling: Herwijnen Vastgoed BV, Rabobank West-Betuwe, Bakkerij G. van Ooijen, Notarispraktijk Kok, Machiel Bekker Bloem en Interieur, & ZZ Evenementen. 

(bron: De Tielenaar)

Mobirise
Kantongerecht Tiel Veiling

De Eerste Koekveiling
9 september 2018

Het evenement dat dit jaar plaatsvindt zal een eerste editie van een jaarlijkse koekveiling zijn. Tijdens deze koekveiling wordt de eerste Kermiskoek van de nieuwe oogst roggebloem en honing gepresenteerd en geveild, naar het idee van het eerste vaatje haring.  De opbrengst van de veiling gaat naar een goed doel, wat een ieder van de Tielsche bevolking ten goede komt. Het goede doel is Stichting HeartSafe Tiel, die levens redt door zich in te zetten voor een sterk AED netwerk.

De koekveiling wordt gehouden op zondagmiddag 9 september in samenwerking met Open Monumentendag. Op deze wijze slaan de Tielse materiële-en immateriële cultuur de handen ineen. De veiling zal plaatsvinden om 13:00 uur bij het Kantongerecht, te Nieuwe Tielseweg 1. De deuren van het Kantongerecht zijn geopend van 12:00 tot 17:00 uur.


Mobirise
Tielse Kermiskoek

Oprichting Stichting Behoud Traditie van de Tielsche Kermiskoek
1 september 2017

Wij zijn verheugd om te melden dat de Traditie van de Tielsche Kermiskoek vanaf nu officieel beschermd wordt door een Stichting. Wij zetten ons in om Nederlands Cultureel erfgoed door te geven aan de volgende generatie. Daarnaast stellen wij een boodschap van genegenheid centraal. Wilt u meer weten over stichting? Lees hier.

Mobirise
Tielse Kermiskoek

Kermiskoek op Postzegels
29 juni 2017


PostNL bracht vorig jaar een postzegelvel op de markt met louter streeklekkernijen. Tien provincies prijken met hun eigen regionale lekkernij op een postzegelvel van PostNL. Hierbij kan u denken aan de Bossche Bol, de Groningse Eierbal en natuurlijk... de Tielsche Kermiskoek! 

U kan dit verzamel-item bestellen via de website van PostNL. Op deze manier kan u uw pakketje in stijl dichtplakken als u een geliefde een kermiskoek opstuurt.

Contact

Tolhuiswal 1A, 4001 LL, Holland
[t] +31 (0)344 654663
[e] info@kermiskoek.nl
[KvK] 6974 4580
[IBAN] NL24 RABO 0324 1350 17